• Безкоштовна доставка на відділення Нової Пошти при замовленні від 1000 грн.
  • Доставляємо по всій Україні! Всього 1 день та замовлення у Вас!

Температурний контроль – революційна технологія

Однією з найреволюційніших функцій сучасних електронних сигарет стала функція термоконтролю (ТК). Вейпи, що підтримують режим роботи ТК, стали дуже популярними. Тим більше, інноваційна функція коштує не дорого - купити боксмод з ТК можна від 900 грн. Але що таке термоконтроль і чому він такий популярний?

Як працює температурний контроль: визначення, принципи

Температурний контроль – що це?

 

ТК – режим роботи, завдяки якому мод контролює опір металу встановленої спіралі під час нагрівання та стежить за зміною подачі енергії, показники якої змінюються при різному опорі.
Опір - важливий при парінні фізичний показник.

Усередині випаровувача знаходиться спіраль. Метал, з якого вона зроблена,має певний опір. Більшість пристроїв відображають показник на екрані. Але, наприклад, при встановлені спіралі з кантала опір не змінюється і не залежить від зміни температури, тому під час використання ТК використовується спіраль з титану, нікелю та ін, опір яких може змінюватися.

Метал допомагає визначити температуру: спочатку визначається опір, а під час паріння мод просто його контролює.

Таким чином, коли опір збільшується, мод розумє як змінється температура. Наприклад, якщо опір був 0,2 Ом і збільшується до 0,4 Ом, пристрій визначає збільшення температури до 200 °C. Виходить, для нормальної роботи потрібно спочатку виставити потрібну температуру. Також можна встановлювати показник максимальної потужності. Мод, після введення параметрів, подає потрібну потужність і під час паріння підтримує встановлену температуру.

Налаштування максимальної потужності важливо, оскільки пов'язано з конструкцією спіралі. Наприклад, боксмод має максимальну потужність 75 Вт і якщо ви подасте ці 75 Вт при першій затяжці, спіраль просто згорить.

Чому краще використовувати термоконтроль

1. Рідина не підгорає.

немає підгорянь

 

Часто трапляється так, що під час ширяння рідини недостатньо і спіраль починає перегріватися підгоряти. Смак та запах дуже неприємні. Під час роботи в режимі термоконтролю за недостатньої кількості рідини мод відразу відключає подачу енергії при найменшому перегріві. При цьому на екрані користувач отримує повідомлення Temp Control.

2. Безпека використання.

 

безпека ширяння

 

Ніхто не заперечує той факт, що паріння електронної сигарети набагато безпечніше тютюнопаління. Використання режиму термоконтролю дозволяє контролювати температуру, тому користувач може бути впевнений, що отримає не дим, а пар.

3. Збільшення терміну служби випаровувача, спіралі.

 

знос випарників

 

Так як ТК запобігає нагріванню спіралі, він перешкоджає появі нагару та збільшує її термін служби. Вата також пригорає менше, тому міняти її доведеться рідше.

4. Збільшення терміну служби акумулятора.

Під час паріння з використанням термоконтролю електронна сигарета бере лише необхідну кількість енергії. Тобто спіраль розігрівається вже при першій затяжці і після приймає тільки кількість енергії, якої достатньо для підтримки рівня температури. Це призводить до зменшення споживання енергії акумулятора на 50%.

Як використовувати термоконтроль та що знадобиться

Боксмод.

Функція ТК доступна не на всіх електронних сигаретах і є однією з характеристик деяких моделей боксмодів , які також можуть підтримувати режими роботи варіват, смарт, TCR та ін. Ціна пристрою без атомайзера становить від 900 до 2000 гривень. Режими налаштування ТК можуть відрізнятися, але принцип роботи залишається незмінним.

Випаровувач, спіраль

Термоконтроль працює тільки на певних моделях випаровувачів і, наприклад, зі спіраллю з канталу не працюватиме. Більшість боксмодів дозволяє використовувати режим ТК із металами:

  • Нікель 200;
  • Титан.
  • Нержавіюча сталь

Виробники пристроїв намагаються підтримувати оптимальну та зручну роботу для користувачів, тому випустили моделі випаровувачів, які можна використовувати як ТК.

Що краще: нікель чи титан

Нікель чи титан?

Вважається, що для температурного контролю краще використовувати титан, оскільки з цим металом краще визначати за опором показник температури. Також метал дає можливість при більшому опорі витрачати менше енергії. Якщо ж ви встановлюватимете власні випаровувачі, титан простіше у використанні, тому що для нього легше підбирати опір.

Відгуки  

Valik Skor
02.02.2024 16:09
Дякую, корисно для новачків в темі
+-
0

⚑ Топ електронних сигарет

→ Всі електронки


18 +
© ДИМОК 2012-2024.

ПРИЙМАЄМО ДО ОПЛАТИ:

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ:

ВХІД